Cosul meu
  Ceai Verde
 

Magazin ceaiuri verzi de calitate

Home | Ceaiuri verzi | Ceaiuri Negre | Ceaiuri medicinale | Preparare ceai verde
 

Ceaiul oolong

Legenda si preparare

Legenda

Termenul "oolong" înseamnă in chineză “dragonul negru” sau “şarpele negru”; diferite legende descriu originea curiosului nume. Într-o legendă, proprietarul unei plantaţii de ceai a fost speriat prin intermediul frunzelor sale uscate de către apariţia unui şarpe negru; când s-a întors precaut câteva zile mai târziu, frunzele fusesera oxidate de soare ce dăduse o minunată formă.
Altă poveste spune despre un om numit Wu Liang (nume schimbat mai târziu în Wu Long sau Oolong) care a descoperit accidental ceaiul oolong după o grea zi de cules ceai. Astfel după ce urmărise un cerb şi-a adus aminte de ceaiul care incepuse deja sa se oxideze. Aţii spun că ceaiul se cheama “oolong” deoarece frunzele arată ca mici dragoni negri care merg când torni apă fiartă peste ele.
Când sunt uscate, frunzele de ceai “Oolong” se deosebesc prin aspectul lor de firicel negru.

Origine

Originea ceaiului oolong este in zona subtropicala a muntilor Anxi, in sud-estul Chinei. Muntii Anxi au un climat bland, cald si cetos cu ploaie din abundenta si multa lumina solara. Solul este maro, foarte bogat in componente minerale organice.

Preparare

În cazul ceaiului oolong, oxidarea este oprită după aproximativ trei zile după culegere şi este procesat ca şi ceaiul verde. Există numeroase metode de obţinere, dintre care cea mai remarcabilă constă în a agita frunzele în coşuri. Ceaiurile Oolong sunt deosebit de apreciate de chinezii bogaţi, iar pentru faptul că sunt mai parfumate, mai dulci, mai puţin bogate în teină decât ceaiurile verzi, acestea se numără printre preferatele europenilor.

Adevaratul ceai oolong acum in Romania

Din tinuturile indepartate ale Chinei, iti aducem ceai oolong proaspat si de o inalta calitate. Speram sa te bucuri de aceasta nestemata a ceaiurilor impreuna cu familia si prietenii tai.

Speram sa vizitezi pagina noastra de cumparaturi a ceaiului oolong si sa ne impartasesti impresiile tale.

 

Inapoi la lista cu articole

Home | Articole ceai verde | Cum pot sa cumpar? | Despre noi | Contact | Adrese utile
©Copyright 2007-2012 Ceai Verde
All Rights Reserved
Sitemap