Cosul meu
  Ceai Verde
 

Magazin ceaiuri verzi de calitate

Home | Ceaiuri verzi | Ceaiuri Negre | Ceaiuri medicinale | Preparare ceai verde
 

Hipertensiune arteriala

Ceaiul verde si scaderea hipertensiunii arteriale

Unul dintre secretele in prevenirea hipertensiunii arteriale este cana ta zilnica de ceai verde. Ceaiul verde tine sub control hipertensiunea arteriala, afectiune care are un impact grav asupra sistemului vascular si care este cauza aterosclerozei. Cauzele hipertensiunii arteriale nu sunt pe deplin intelese, insa se stie sigur ca un compus chimic numit angiotensin II joaca un rol important. Intr-o serie de studii s-a demonstrat ca o serie de compusi continuti de ceaiul verde suprima producerea acestui compus (angiotensin II), iar consumul regulat de ceai verde duce la scaderea considerabila a hipertensiunii.

Foarte multe studii in acest sens au fost realizate in Japonia, unde atat barbatii cat si femeile consuma o cantitate zilnica mare de ceai verde iar incidenta afectiunilor cardiace este cea mai mica din lume. Insa cercetatorii de la Universitatea Cheng Kung din Taiwan sunt cei care au demonstrat in mod clar asocierea dintre consumul de ceai verde si reducerea riscului de a suferi de hipertensiune arteriala. In acest studiu, cercetatorii au descoperit ca o jumatate de cana (sau mai mult) cu ceai verde sau oolong pentru o perioada de minimum un an, reduce riscul de a suferi de hipertensiune cu 50%. La calculul acestui procent au fost luate in considerare o diversitate de diete si stiluri de viata.



Aceasta abilitate a ceaiului verde de a trata hipertensiunea arteriala i-a intrigat pe cercetatori de foarte mult timp. O multitudine de studii au evidentiat aceasta, insa nu se cunoaste care este de fapt elementul din ceaiul verde care reduce tensiune arteriala. Exista mai multe variante:
- cafeina, care se stie ca reduce tensiunea insa doar pe intervale scurte de timp
- taninul, care este o componenta a aminoacizilor din ceaiul verde si care are rol de neurotransmitator in creier, despre care s-a demonstrat pe cobai ca reduce tensiunea arteriala.
- polifenolii, care sunt antioxidanti si ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi
- alte componente ale ceaiului verde, necunoscute inca

In ciuda faptului ca cercetatorii au esuat in confirmarea substantei responsabile pentru reducerea tensiunii, s-a demonstrat un lucru extrem de important: consumul de ceai verde sau oolong pe termen lung reduce considerabil riscul de a suferi de hipertensiune arteriala, chiar si in conditiile unor regimuri de viata si diete foarte diferite.

Inapoi la lista cu articole

Home | Articole ceai verde | Cum pot sa cumpar? | Despre noi | Contact | Adrese utile
©Copyright 2007-2012 Ceai Verde
All Rights Reserved
Sitemap