Cosul meu
  Ceai Verde
 

Magazin ceaiuri verzi de calitate

Home | Ceaiuri verzi | Ceaiuri Negre | Ceaiuri medicinale | Preparare ceai verde
 

Preparare ceai verde

Nu exista o metoda universala de preparare a ceaiurilor. Din acest motiv este esential sa stii exact metoda potrivita pentru a prepara tipul de ceai respectiv pt. ca gustul sau sa fie cel corect si sa beneficiezi la maxim de proprietatile lui.

Regula generala: nu folosi ustensile metalice.
Foloseste intotdeauna ca si referinta tabelul urmator:

Tipul de ceai
Temperatura apei (in grade Celsius)
Timp de infuzie
Ceai verde Oolong
95 grade
1-9 minute
Ceai negru
95 grade
3-5 minute
Ceai verde
70 grade
1-2 minute
Ceai alb
85 grade
4-15 minute

Vom prezenta in continuare modul de preparare pt. fiecare tip de ceai in parte.

Ceaiul oolong / ceaiul negru

Pt. a prepara ceaiul, intotdeauna sa fierbeti apa, folosind apa proaspata si rece. Dupa fierbere, puneti ceaiul in apa (aprox 2 grame) si turnati apa peste frunze.

Ceai negru: In functie de gustul dorit, lasati ceaiul in apa timp de la 3 pana la 5 minute.

Ceai oolong: Lasati ceaiul timp de 30-60 de secunde pana la 9 minute, daca doriti un ceai mai puternic. Frunzele scoase din ceai vor putea fi folosite pentru mai multe infuzii, fiecare dintre ele avand un farmec aparte.

Ceaiul verde / ceaiul alb
Atunci cand preparati ceai verde sau ceai alb, sa nu folositi apa clocotita, deoarece aceasta va "arde" frunzele distrugand ceaiul si aroma, rezultand un ceai amar.

Ceai verde: Lasati ceaiul in apa doar 1 pana la 2 minute.

Ceai alb: Ceaiul poate sta in apa de la 4 pana la 15 minute, cu frunzele complet scufundate in apa. Daca gustul obtinut nu este cel dorit, atunci puteti ajusta timpul.

 
Home | Articole ceai verde | Cum pot sa cumpar? | Despre noi | Contact | Adrese utile
©Copyright 2007-2012 Ceai Verde
All Rights Reserved
Sitemap