Cosul meu
  Ceai Verde
 

Magazin ceaiuri verzi de calitate

Home | Ceaiuri verzi | Ceaiuri Negre | Ceaiuri medicinale | Preparare ceai verde
 

Prevenire cancer

Ceaiul verde si prevenirea cancerului

Statistici

Cancerul este o afectiune complexa si devastatoare, care omoara milioane de oameni in fiecare an. De mai multe decenii, cercetatorii au incercat sa gaseasca un remediu pentru cancer, insa fara succes. Insa au fost puse in evidenta diverse remedii naturale care ajuta la prevenirea cancerului sau la incetinirea acestuia.

Statisticile privind mortalitatea datorata cancerului in randul populatiei japoneze indica faptul ca rata de mortalitate este foarte scazuta atat in randul femeilor cat si in randul barbatilor. Urmarind o harta a unei regiuni din Japonia, o echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca cele mai scazute rate de mortalitate datorata cancerului se inregistraza in locurile unde ceaiul verde reprezinta recolta principala. Populatia din aceste zone beau ceaiul verde in concentratii mai mari zilnic. Astfel s-a tras concluzia ca exista o stransa corelatie intre consumul de ceai verde si prevenirea cancerului.

Distrugerea celulelor canceroase

Studii recente ale clinicii Mayo au aratat ca anumite componente din ceaiul verde ajuta la distrugerea celulelor canceroase prin intreruperea semnalelor de comunicare de care acestea au nevoie pentru ca sa traiasca. Aceste rezultate reprezinta un start excelent in descoperirea unor medicamente care sa distruga celulele canceroase si in acelasi timo sa nu fie toxice pentru pacienti.
Exista diverse dezbateri cu privire la cantitatea de ceai verde care ar trebui consumata zilnic, astfel incat sa se obtina aceste beneficii. Se pare ca aceasta cantitate se afla intre 4 si 10 cesti de ceai pe zi, cantitate care in unele culturi nu reprezinta deloc o cantitate exagerata.

Ceaiul verde si chemoterapia

Exista teste de laborator care au demonstrat ca ceaiul verde poate sa sporeasca eficienta chemoterapiei, insa acest efect pozitiv nu a fost inca demonstrat asupra oamenilor deoarece testele au fost realizate pe animale. Ceaiul verde nu este recomandat pacientilor cu cancer de prostata care urmeaza un tratament de chemoterapie.

 

Inapoi la lista cu articole

Home | Articole ceai verde | Cum pot sa cumpar? | Despre noi | Contact | Adrese utile
©Copyright 2007-2012 Ceai Verde
All Rights Reserved
Sitemap