Cosul meu
  Ceai Verde
 

Magazin ceaiuri verzi de calitate

Home | Ceaiuri verzi | Ceaiuri Negre | Ceaiuri medicinale | Preparare ceai verde
 

Scadere colesterol

Efectele ceaiului verde asupra colesterolului

Colesterolul este vazut ca "personajul negativ" care produce o serie de afectiuni la persoanele adulte, insa este un compus chimic necesar organismului in construirea membranelor celulare. Asa cum am facut distinctia si in alte articole, exista doua tipuri de colesterol: un colesterol "bun" si unul nociv. Cercetarile au aratat ca prin consumul de ceai verde, nivelul colesterolului nociv se reduce simtitor. S-a facut un studiu pe un grup de persoane prin care s-a demonstrat ca bautorii de ceai verde aveau redus la jumatate nivelul de colesterol nociv decat cei care nu au consumat ceai, desi au mancat acelasi tip de alimente.

Intr-un studiu recent efectuat asupra a 1371 de barbati japonezi, cu varste mai mari de 40 de ani, cercetatorii au descoperit ca aceia care au consumat zece sau mai multe cesti de ceai pe zi au un nivel de colesterol considerabil mai mic decat ceilalti. Intr-un alt studiu s-a calculat ca cei care au consumat noua cesti de ceai pe zi aveau nivelul de colesterol cu 8 mg/dl mai redus decat cei care consumau doar doua cesti de ceai pe zi.Motivul scaderii nivelului de colesterol se datoreaza faptului ca ceaiul verde contine anumite substante denumite inhibitori ai colesterolului. Inhibitorul de colesterol denumit EGCG creaza o forma insolubila de colesterol, care nu poate fi absorbita de intestine si ajunge in cele din urma sa fie eliminata prin fecale.
Un alt beneficiu extrem de important este faptul ca ceaiul verde creste nivelul colesterolului "bun" din organism. Acest fapt a fost pus in evidenta prin teste efectuate atat cu subiecti umani cat si cu animale, rezultatele fiind aceleasi.

De asemenea s-a demostrat ca ceaiul verde inhiba formarea cheagurilor de sange. Acest fapt este de asemenea important, considerand tromboza (adica formarea anormala de cheaguri de sange) este principala cauza a atacurilor de inima.

Inapoi la lista cu articole

Home | Articole ceai verde | Cum pot sa cumpar? | Despre noi | Contact | Adrese utile
©Copyright 2007-2012 Ceai Verde
All Rights Reserved
Sitemap